Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Læringsmiljø og undervisning"

Læringsmiljø
På afdeling Fredensvej er eleverne tilknyttet en eller flere af vores linjer alt efter interesser, motivation og uddannelsesmål. Der foregår undervisning på tværs af de respektive linjer med formålet om, at eleverne løbende får mulighed for at afprøve og stifte bekendtskab med de forskellige aktiviteter og undervisning.

Vi tager altid udgangspunkt i den unges forudsætninger og ønsker, og vi fokuserer på den unges interesser og ressourcer og opmuntrer og motivere den enkelte til at tage ansvar og initiativ. På denne måde styrkes den unges selvtillid, selvstændighed og læring. 

Vores ugeskema tager afsæt i den unges uddannelses- og undervisningsplan, som evalueres minimum en gang årligt. Uddannelsesplanen beskriver hvilke mål, der er aftalt og hvad den unge særligt gerne vil have mulighed for at lære og stifte bekendtskab med.

Undervejs i uddannelses kan der bl.a. arrangeres praktikophold og virksomhedsbesøg, som matcher den unges interesser og ønsker. 

Kreativitet, håndværk og design 
På vores kreative linje arbejder vi med forskellige materialer, og måder at udtrykke sig kreativt på, i en hyggelig og inspirerende atmosfære. Vi arbejder med udgangspunkt i de unges interesser og motivation og med materialer som eksempelvis maleri, kul- og blyantstegning, filmiske virkemidler, ler, collage, skulptur, gips, genbrug, tekstildesign, smykkefremstilling og meget, meget andet. På vores kreative linje er der fokus på elevens kreative proces og på dennes personlige udtryk. 

De overordnede mål med vores kreative håndværk og design linje er:

  •  - At eleverne får kendskab til forskellige materialer.

  •  - At eleverne bliver præsenteret for forskellige udtryksformer.

  •  - At give eleverne glæden og oplevelsen ved at skabe noget fra bunden

  •  - At eleverne afprøver og udfærdiger egne idéer

  •  - At eleverne oplever at arbejde selvstændigt og i samarbejde med andre i en kreativ proces.

 

Krop og bevægelseslinjen
På Krop og bevægelseslinjen får eleverne blandt andet mulighed for at dyrke forskellige sportsgrene og stifte kenskab med forskellige bevægelsesformer. Træning og bevægelsesaktiviteter elever vil stifte bekendtskab med er blandt andet boldspil både inde og ude, powerwalks, løb, fitness, svømning, styrketræning, cirkeltræning, yoga, afspænding, mindfulness og eventuel mulighed for deltagelse i stævner og turneringer. 

Eleverne vil få muligheden for at opleve glæden ved sport, træning og bevægelse og igennem dette at opbygge gode og trygge relationer og venskaber til både klassekammerater og i øvrige idrætsforeninger i byen som vi samarbejder med. 

På Krop og bevægelseslinjen arbejder vi derudover også med forståelsen for egen krop, identitet, kost, ernæring og sundhed, og hvorfor det er vigtigt og meningsgivende at have et aktivt liv. Vi træner derudover fast i Fitnesslab en gang om ugen. 

De overordnede mål for Krop-og bevægelseslinjen er:

  • At øge kropsbevidstheden

  • At forstå og opleve vigtigheden af et aktivt liv

  • At skabe bevidsthed om forskellige udbud og tilbud om bevægelsesformer i Ringsted by

  • At fremme fysisk aktivitet

  • At opleve det sociale sammenhold ved holdsport og fælles træning og bevægelse

Madlavning
På Fredensvej spiser vi fælles morgenmad og frokost hver dag. Forud for madlavningen udarbejder eleverne på skift en madplan og er ansvarlige for at lægge et budget og handle ind til dette. I madlavningen lærer eleverne alt omkring basal køkkenhygiejne, smagssammensætninger, planlægning af indkøb og madlavning, sund kost og og klimavenlige alternativer, servering og anretning. Vi tager udgangspunkt i elevernes ønsker og motivation og har fokus på, at madlavning skal være en hyggelig og kreativ proces. 
 

Virksomhedsbesøg
Formålet med virksomhedsbesøget er, at give vores elever et indblik i, hvordan der arbejdes på og i forskellige virksomheder og uddannelser. Virksomhedsbesøgene består typisk af en introduktion til den respektive virksomhed eller uddannelsessted samt en rundvisning. 
 

Boglig og faglig undervisning
På Fredensvej undervises der bl.a. i dansk, engelsk og matematik, hvor der er fokus på at eleverne vedligeholder og udvikler deres færdigheder med individuel tilrettelagt undervisning.