Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Til den unge


Kender du også til, at det indimellem kan være svært og udfordrende at gå i skole? Måske har du dårlige erfaringer eller uheldige oplevelser med dig fra tidligere skoleforløb? Måske har du en diagnose indenfor autismespektret, har angst-problematikker, eller eksempelvis ADHD? Det kan også være, at du har følt dig misforstået af klassekammerater og personale på de skoler du tidligere har gået på og derfor haft det svært ved at komme afsted om morgenen? Hvis du kan nikke ja til ovenstående eller blot dele af det, så har du allerede meget til fælles med de øvrige elever på Fredensvej. 

På Fredensvej arbejder vi målrettet på, sammen med dig, at gøre alt, hvad vi kan for at gøre dig glad for igen at komme i skole, hjælpe dig til at opbygge gode relationer til både medarbejdere og andre elever på STU’en, og så vil vi rigtig gerne hjælpe dig til at finde ud af, hvad du skal efter din treårige STU. Vi vil arrangere spændende og relevante praktikker for dig på arbejdspladser som du kan se en mening med og, hvem ved, måske også se en fremtid hos. 

På Fredensvej har vi både elever som er ude-og hjemmeboende. Elever, der bor for sig selv i egen bolig, dem hjælper vi, så de kan klare mest muligt selv. Det kan være spørgsmål som: hvordan får jeg bestilt internet, hvordan får jeg betalt regningerne til tiden, hvordan får jeg overholdt mit madbudget og lavet maden, og hvordan får jeg egentlig vasket mine håndklæder. Bor du hjemme, men har en drøm om at flytte i egen bolig, så vil vi hjælpe dig så godt vi kan med at blive klar til den drøm. 

Sådan starter du på STU:

For at blive elev på Fredensvej skal du visiteres af UU-vejledningen i din kommune - og så skal du selv sige ja tak til at starte, når du har været på besøg og har fået en snak med os. Siger du ja tak til at starte, vil du starte med et 12-ugers afklaringsforløb, hvor vi sammen finder ud af, hvad du skal lære i løbet af dine tre STU-år.